Product Description

Ingrediente: macrou, ardei capia, ceapă, suc de roşii, ulei de floarea soarelui, morcov, păstârnac, ţelină, usturoi, sare neiodată, oţet, lămâie, ghimbir, foi dafin, boia dulce, măghiran, oregano, cimbru, busuioc, piper, boia iute.

Produs 100% natural.

Prin procedeul de gătire în ceaun la foc domol (slow food), ingredientele sunt fierte în etapa finală minimum două ore şi jumătate, fără adaos de apă, doar în sucul propriu legumelor şi în uleiul de floarea soarelui.
Faţă de reţetele tradiţionale de conserve de toamnă din legume, cele din gama „Ceaunul cu bunătăţi” au un conţinut redus de ulei, iar sarea folosită este neiodată.
Armonizarea gustului este realizată prin folosirea doar de condimente naturale, proaspete sau deshidratate, fără adaos de îngroşători, aditivi, potenţiator de gust sau amestec de condimente concentrate de sinteză/artificiale.
Aceste particularităţi, conţinut redus de ulei şi mixtul de condimente naturale, fac din conservele noastre o mâncare gustoasă şi uşor digerabilă, care poate fi consumată atât rece, cât şi caldă, ca aperitiv, fel principal sau garnitură în felul principal.

Produsele „Ceaunul cu bunătăţi” nu conţin conservanţi de sinteză, fapt pentru care se vor păstra în locuri răcoroase (temperaturi sub 20°C) şi fără expunere la razele solare.
Dupa deschidere, se recomand pastrarea in frigider si deoarece nu conţine conservanţi de sinteză, se recomandă consumul în maximum 3 zile de la data deschiderii.
Termen de valabilitate: 6 luni de la data fabricaţiei

Valori nutriţionale medii
Valoare energetică 169 Kcal/ 100 g
Carbohidraţi             6,80%
Proteine                  6,57%
Grăsimi                  13,08%
Sare                       1,17%

Retete recomandate
Paste cu zacuscă de macrou (4 porţii)
Ingrediente:
un borcan de Zacuscă de macrou
250 g paste (spaghete, tăiţei, gnochi etc)
100 ml suc de roşii
2-3 căţei de usturoi
2 linguri de ulei

Se pun la fiert pastele.
Într-o tigaie adâncă se călesc în 2 linguri de ulei 2-3 căţei de usturoi tocaţi mărunt, peste care se adaugă aproximativ 100 ml de suc de roşii (sau 80 ml de apă şi 4 linguri cu pastă de roşii) şi când dă în clocot se adaugă un borcan cu zacuscă de macrou „Ceaunul cu bunătăţi”.
Se înfierbântă amestecul, se condimentează după gust, apoi se adaugă pastele fierte şi scurse bine.
Se servesc calde, cu caşcaval sau brânză uscată.
Timp de pregătire – aproximativ 15 minute.

Prezentare: borcan 315 ml  /  280 grame