Product Description

Ingrediente: fasole, ardei capia, ceapă, ulei de floarea soarelui, morcov, suc de roşii, sare neiodată, păstârnac, ţelină, foi dafin, boia dulce, tarhon, măghiran, oregano, busuioc, piper, boia iute.

Produs 100% natural.

Prin procedeul de gătire în ceaun la foc domol (slow food), ingredientele sunt fierte în etapa finală minimum două ore şi jumătate, fără adaos de apă, doar în sucul propriu legumelor şi în uleiul de floarea soarelui.
Faţă de reţetele tradiţionale de conserve de toamnă din legume, cele din gama „Ceaunul cu bunătăţi” au un conţinut redus de ulei, iar sarea folosită este neiodată.
Armonizarea gustului este realizată prin folosirea doar de condimente naturale, proaspete sau deshidratate, fără adaos de îngroşători, aditivi, potenţiator de gust sau amestec de condimente concentrate de sinteză/artificiale.
Aceste particularităţi, conţinut redus de ulei şi mixtul de condimente naturale, fac din conservele „Ceaunul cu bunătăţi” cu legume şi peşte o mâncare gustoasă şi uşor digerabilă, care poate fi consumată atât rece, cât şi caldă, ca aperitiv, fel principal sau garnitură în felul principal.

Produsele „Ceaunul cu bunătăţi” nu conţin conservanţi de sinteză, fapt pentru care se vor păstra în locuri răcoroase (temperaturi sub 20°C) şi fără expunere la razele solare.
Dupa deschidere, se recomand pastrarea in frigider si deoarece nu conţine conservanţi de sinteză, se recomandă consumul în maximum 3 zile de la data deschiderii.
Termen de valabilitate: 6 luni de la data fabricaţiei

Valori nutriţionale medii
Valoare energetică 160 Kcal/ 100 g
Carbohidraţi             22,65%
Proteine                    3,60%
Grăsimi                     5,60%
Sare                         1,08%

Retete recomandate: Zacuscă de fasole cu cârnăciori (4 porţii)
Ingrediente:
un borcan de Zacuscă de fasole „Ceaunul cu bunătăţi”
400 g cârnaţi (cabanos, cârnaţi trandafir etc)
o conservă de fasole (fasole albă sau roşie, de preferat în sos de roşii)

Într-o tigaie, de preferinţă neaderentă, se pun la fript cârnaţii.
Când tigaia se umezeşte de la grăsimea cârnaţilor se adaugă conţinutul conservei de fasole în sos de roşii şi borcanul cu zacuscă de fasole „Ceaunul cu bunătăţi”.
După ce mâncarea se omogenizează, se condimentează după gust şi se serveşte caldă cu o salată de murături.
În locul cârnaţilor se pot folosi kaiser, şunculiţă ţărănească, muşchi ţigănesc.
Timp de pregătire – aproximativ 10 minute.

Prezentare: borcan 315 ml  /  280 grame