Product Description

Ingrediente: ciuperci Champignon,  ardei capia, ceapă, suc de roşii,  ulei de floarea soarelui, morcov, ţelină, păstârnac, sare neiodată, usturoi, boia dulce, oregano, măghiran, busuioc, piper, boia iute.

Produs 100% natural.

Prin procedeul de gătire în ceaun la foc domol (slow food), ingredientele sunt fierte în etapa finală minimum două ore şi jumătate, fără adaos de apă, doar în sucul propriu legumelor şi în uleiul de floarea soarelui.
Faţă de reţetele tradiţionale de conserve de toamnă din legume, cele din gama „Ceaunul cu bunătăţi” au un conţinut redus de ulei, iar sarea folosită este neiodată.
Armonizarea gustului este realizată prin folosirea doar de condimente naturale, proaspete sau deshidratate, fără adaos de îngroşători, aditivi, potenţiator de gust sau amestec de condimente concentrate de sinteză/artificiale.
Aceste particularităţi, conţinut redus de ulei şi mixtul de condimente naturale, fac din conservele „Ceaunul cu bunătăţi” cu legume şi peşte o mâncare gustoasă şi uşor digerabilă, care poate fi consumată atât rece, cât şi caldă, ca aperitiv, fel principal sau garnitură în felul principal.

Produsele „Ceaunul cu bunătăţi” nu conţin conservanţi de sinteză, fapt pentru care se vor păstra în locuri răcoroase (temperaturi sub 20°C) şi fără expunere la razele solare.
Dupa deschidere, se recomand pastrarea in frigider si deoarece nu conţine conservanţi de sinteză, se recomandă consumul în maximum 3 zile de la data deschiderii.
Termen de valabilitate: 6 luni de la data fabricaţiei

Valori nutriţionale medii
Valoare energetică 121 Kcal/ 100 g
Carbohidraţi             9,29%
Proteine                    1,28%
Grăsimi                     8,03%
Sare                           1,43%

Retete recomandate: Mâncare de zacuscă de ciuperci cu mămăliguţă şi usturoi (4 porţii)
Ingrediente:
un borcan de Zacuscă de ciuperci „Ceaunul cu bunătăţi”
o conservă de ciuperci (cutie sau borcan cu ciuperci Champignon)
4 linguri de ulei

Ciupercile din conservă se clătesc şi scurg foarte bine de apă. Dacă sunt întregi, se poate toca  fiecare ciupercă în 3-4 bucăţi.
Se pune uleiul într-o tigaie, de preferat neaderentă şi adâncă, iar după ce se încălzeşte, se adaugă ciupercile. Acestea se ţin pe foc până când apa se evaporă şi se călesc puţin, după care se adaugă un borcan cu zacuscă de ciuperci „Ceaunul cu bunătăţi”, amestecându-se bine, astfel încât mâncarea să se încălzească uniform.
Se consumă caldă, cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi.
Pentru persoanele care nu pot mânca usturoi crud, acesta se pune în tigaie cu puţin timp înaintea zacuştei de ciuperci.
Timp de pregătire – aproximativ 15 minute.

Prezentare: borcan 315 ml  /  280 grame